Sommarfugl

På Sommarfuglgruppa i år har me 18 herlege og livlege barn, ti jenter og åtte gutar. Når me er inne likar dei å byggje med lego, teikne, klippe og lime, rolleleik i familiekroken eller spele spel. UNO og ludo er dei spela som er kjekkast om dagen. Rimelotto og og leik med bokstavar er og ein favoritt. Sidan det er siste året i barnehagen har me skulegruppa ein gong i veka.  Då får alle ungane kvar si bok som dei får teikne og løyse oppgåver i, det er stas. Me likar og laga mat, mala, leika med magisk sand, prøve oss på ulike fysikk- eksperiment og leike på baderommet vårt der me har basseng og vatnleik. To dagar i veka har me turdag. Då går me til den kjekke leirplassen vår, som er ein liten gåtur frå barnehagen. Der har me mange kjekke naturleiker som klatretau, reiler, hengekøy, gapahuk, balansestokk og mykje meir som gir barna gode motoriske utfordringar. Der stor trivs barna og vil ofte ikkje gå der i frå når det er tid for det. me går også på mange andre turar i nærmiljøet vårt på Ås, Vikjo, Kattatveit eller til Ådland.Når det er vår dag til å ha bussen likar me godt å komma oss litt lengre vekk. Då kjøre me gjerne til Eventyrskogen, Hystadmarkjo, Skjerpatrappene eller andre plassar me veit er kjekke.

Sidan me er ein attføringsbarnehage har me med jamn mellomrom inne folk på arbeidstrening. Nokre i kortare periodar og andre i lengre periodar. Ungane blir sett av fleire vaksne og me får fleire hender til å hjelpa, så det er ein god resurs for oss.

Lena Egelandsdal Stokken

Anne Bente Østraat