Spennande nærmiljø

Ås barnehage ligg sentralt i utkanten av Leirvik sentrum.  Med refleksvestar på, tutlar me nedover for å kikka på store båtar, besøkja Stord-døra, stikka innom fiskebutikken for å sjå om dei har noko spennande i disken. Biblioteket er òg ofte brukt, me kikker i bøker, spelar spel og legg puslespel. Ellers ligg me i gangavstand til skogen og leirplassen vår, til stranda, til Ådlandsvatnet. Ikkje langt unna oss ligg Sunnhordland museum.

Dei har me eit nært samarbeid med, kor me låner husa og området når me ynskjer det.

Me har ein leirplass i skogen, som ligg i gangavstand fra barnehagen. Her har me klatrenett, balansetau, taubane med blåse til å sitje på, bålplass og gapahuk. Hausten 2013 hadde me besøk av 3 kjekke studentar fra høgskulen, som laga eit gjøkur til oss; det er ei avansert og kjempestor reile, det er plass til mange barn på.